10012023Κυρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Απρίλιος 2021

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχών για την Ανάβαση Καλαμάτας (Τσακώνας) παρατείνεται για την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και ώρα 8:00 μ.μ., έπειτα από αίτημα του Σωματείου «Α.Λ.Α. Καλαμάτας» - λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκύπτουν από τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας, καθώς και από την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Η Ανάβαση Καλαμάτας, πρώτη συνάντηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021, πρόκειται να διεξαχθεί στό Σαββατοκύριακο 8-9 Μαΐου.

Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες γίνεται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-omae-epa.gr.

To τριήμερο 14-15 και 16 Μαΐου, ο ΑΣΗ υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ και της ΟΜΑΕ και με την πολύτιμη βοήθεια του δήμου Αγρίνιου, θα διοργανώσει τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster 2021 - ο οποίος θα προσμετρά και στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου ΑΣΗ (ADC 2021).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τηρουμένων όλων των Υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΟΜΑΕ και της ΑΜΟΤΟΕ. Θυμίζουμε τις βασικές προϋποθέσεις της υποχρέωσης των αρχικά εισερχομένων στον χώρο των αγώνων:

• Επίδειξη rapid test ή μοριακού τεστ 24-48 ωρών.

• Συμπλήρωση από πριν των ζητούμενων στοιχείων του καταλόγου Εισερχομένων-Εξερχομένων για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην είσοδο.

• Επίδειξη των μέσων προστασίας (μάσκες-αντισηπτικά-κ.α.)

Δεδομένου ότι αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά από πολύ καιρό απραξίας, αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών.

Η οργάνωση είναι έτοιμη για έναν πολύ δυνατό αγώνα απ όλες τις απόψεις. Η προετοιμασία της πρόσφυσης θα γίνει πολύ προσεκτικά για ακόμα μια φορά ώστε όσοι είναι έτοιμοι να σπάσουν προσωπικά, Πανελλήνια αλλά και Ευρωπαϊκά ρεκόρ και φυσικά να δούμε δυνατές κόντρες μεταξύ τους.

[Δελτίο Τύπου]

Με το άρθρο 59 του Ν.4797/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 66/23.04.2021, η πολιτεία αποφάσισε να παρέμβει αιφνιδιαστικά και να στερήσει - δια νόμου και ειδικά από την Ο.Μ.Α.Ε. - τη δυνατότητα να τροποποιήσει και να εγκρίνει με απόφαση του ΔΣ τους κανονισμούς διεξαγωγής των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων του 2021, που ήδη είχε καταρτίσει η ΕΠ.Α. και είχε επικυρώσει κατά πλειοψηφία το ΔΣ στις 18 Μαρτίου 2021.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γ.Γ.Α. στις 21 Απριλίου 2021, δύο δηλαδή μέρες πριν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο Ν.4797/2021, αναφέρεται ως λόγος που οδήγησε στην πρόταση και ψήφιση της φωτογραφικής αυτής διάταξης το γεγονός ότι η Ο.Μ.Α.Ε. διοικείται σήμερα από προσωρινή και όχι εκλεγμένη διοίκηση. Εμείς απλώς θυμίζουμε προς όλα τα σωματεία μας και τους αθλητές τους ότι στο μόλις πρόσφατο παρελθόν, με το άρθρο 8 του Ν. 4684/2020, αλλά και με το άρθρο 58 του Ν.4753/2020, η ίδια η Πολιτεία ήταν αυτή που αποφάσισε να παράσχει στα ΔΣ των αθλητικών Ομοσπονδιών, αντί των ΓΣ, την εξουσία να τροποποιούν και να εγκρίνουν με αποφάσεις τους τα αγωνιστικά προγράμματα και τους κανονισμούς οργάνωσης και διεξαγωγής των αγώνων τους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση ανάμεσα σε προσωρινές και εκλεγμένες διοικήσεις. Ο προφανής λόγος αυτής της επιλογής, ήταν η αδυναμία σύγκλησης των ΓΣ λόγω των μέτρων προστασίας από την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που όρισε την παρούσα προσωρινή διοίκηση, καθώς και εκείνην του Σεπτεμβρίου του 2020, αλλά και το Α.Σ.Ε.Α.Δ. που έκρινε μετά από προσφυγή το κύρος των πρωταθλημάτων του έτους 2020, έχοντας πλήρη γνώση του γεγονότος ότι η Ο.Μ.Α.Ε. ολοκλήρωσε τους αγώνες του 2020 υπό προσωρινή διοίκηση και με κανονισμούς ψηφισμένους από το ΔΣ και όχι από τη ΓΣ, ουδέποτε μας απαγόρευσαν με τις αποφάσεις τους να διεξάγουμε αγώνες, ούτε αμφισβήτησαν το κύρος και τη νομιμότητα των κανόνων διεξαγωγής των αγώνων αυτών.

Τέτοια διάκριση ανάμεσα σε εκλεγμένες και προσωρινές διοικήσεις, δεν είχε εξάλλου ούτε και αυτό ακόμη το αρχικό κείμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, με ημερομηνία 19 Απριλίου του 2021 και ώρα 20:50, δύο δηλαδή ημέρες πριν τη συζήτηση και ψήφισή της. Η τροπολογία δηλαδή, επαναλάμβανε στην αρχική μορφή της αυτούσια τη διάταξη του άρθρου 8 του Ν.4684/2020, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για Ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές που διοικούνται από προσωρινή και όχι εκλεγμένη διοίκηση.

Τους λόγους που ανάγκασαν τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς να μεταβάλουν αιφνιδιαστικά άποψη στο διάστημα από τις 19 Απριλίου 2021 μέχρι και την 21 Απριλίου 2021 και έτσι να αναθεωρήσουν νόμους που οι ίδιοι προηγούμενα εισηγήθηκαν και ψήφισαν, τους αφήνουμε στην κρίση σας. Παραθέτουμε όμως αυτούσιο το αρχικό κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε προς ψήφιση στις 19 Απριλίου του 2021, καθώς και την τελική μορφή που πήρε (με χειρόγραφες μάλιστα προσθήκες) η διάταξη του άρθρου 59 του Ν.4797/2021, για να μην καταλείπεται καμία αμφιβολία για την αλήθεια και ακρίβεια όσων ανακοινώνουμε προς τα σωματεία -μέλη μας και τους αθλητές τους.

Για την παρούσα διοίκηση, ζητούμενο ήταν και παραμένει η όσο το δυνατόν συντομότερη και απροβλημάτιστη έναρξη των αγώνων και η ομαλή μετάβασή μας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Γι’ αυτό, ανακοινώνουμε ότι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα ισχύσουν αναφορικά με όλα τα Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Έπαθλα, οι ήδη αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Ο.Μ.Α.Ε. κανονισμοί που ίσχυσαν και το έτος 2020.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΠΟΑ -19.04.2021

ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 21_4_2021 (σελ. 37, άρθρο 59)

Οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα επανεκκινήσουν τον Μάιο, με αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, έπειτα από την έγκριση που έλαβε σήμερα (21/4) η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) καλεί την κοινότητα του ελληνικού motorsport να τηρήσει με ευλάβεια και σχολαστικότητα όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, ώστε πρώτα και κύρια να προστατευθεί η υγεία όλων μας, και έπειτα για να μην υπάρξει ενδεχόμενος κίνδυνος ματαίωσης ενός αγώνα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νέο -μετά τους μέχρι σήμερα περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας- πρόγραμμα του Μαΐου 2021, και σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΕΠ.Α. θα ανακοινώσει τα αναθεωρημένα, πλήρη προγράμματα όλων των θεσμών του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το 2021.

• 8-9 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar - Πάτρα
• 8-9 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π. Αναβάσεων & Ιστορικών / Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας - Ανάβαση Καλαμάτας
• 7-9 Μαΐου - Αγώνας Ατομικής Επιτάχυνσης - Αγρίνιο

• 14-16 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drag Racing - Αγρίνιο
• 15-16 Μαΐου - Αγώνας 4x4 MEGA FOUR - Πάτρα
• 15-16 Μαΐου - Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης - Ανάβαση Μαλίων
• 15-16 Μαΐου - Κύπελλο Ράλλυ Χώματος - Ράλλυ Κορίνθου

• 22-23 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift - Λουτράκι
• 22-23 Μαΐου - Έπαθλο Rotax Max Challenge Κρήτης - Χανιά

• 29-30 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων & Ιστορικών - Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος»
• 29-30 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting - Σέρρες
• 29-30 Μαΐου - Αγώνας Ατομικής Επιτάχυνσης - Αγρίνιο

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων αυτοκινήτου και karting του 2021 συντάχθηκαν από την Ιατρική Επιτροπή της ΟΜΑΕ, και απεστάλησαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μετά και από την έγκριση της ΓΓΑ, τα πρωτόκολλα για τους αγώνες Αναβάσεων, Πίστας (Ταχύτητα / Drift / Drag Racing), Karting, Rally, Cross Country Rally και Regularity Rally, είναι τα παρακάτω:

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2021

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΠΙΣΤΑΣ (ΤΑΧΥΤΗΤΑ / DRIFT / DRAG RACING) 2021

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ KARTING 2021

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ RALLY - RALLY SPRINT 2021

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ CROSS COUNTRY RALLY 2021

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ REGULARITY RALLY 2021

Μπορείτε, επίσης, να δείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, στη διεύθυνση: https://gga.gov.gr/mitroo/278-covid/2981-covid19-sports.