04292024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 22:26

5ο MEGA FOUR 4X4 PATRAS 2024 | Αποτελέσματα Featured

Η Λέσχη 4x4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Επιτροπής 4x4 της ΕΠΑ διοργάνωσε τον Αγώνα «5ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην θέση Μακρυχώραφα (παλιά πίστα Motocross) στο Πετροχώρι του Δήμου Δυτικής Αχαίας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Δυτικής Αχαίας. Ο Αγώνας «5ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» προσμέτρησε στο προκηρυγμένο Κύπελλο Wild Terrain - Mega Four 4x4 για το 2024.

5th Mega Four 005 copy

Η διαδικασία ξεκίνησε από νωρίς την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο να πραγματοποιείται στην «Πλατεία Παπαγιαννοπούλου» κέντρο της Κάτω Αχαίας, με εκατοντάδες θεατές να απολαμβάνουν το ιδιαίτερο θέαμα, από τα εκτός δρόμου τετρακίνητα οχήματα. Στις 21:00 πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση με πάνω από χίλιους θεατές να χειροκροτούν την έναρξη της προσπάθειας των πληρωμάτων και την σημαία εκκίνησης να δίνει η τοπική πολιτική ηγεσία, υπό τον ήχο μουσικής, φώτων και βεγγαλικών.

Το Σάββατο 13 και τη Κυριακή 14 Απριλίου, το επίκεντρο του αγώνα μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά. Το Δημοτικό Διαμέρισμα Πετροχωρίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έζησε παλιές δόξες, αφού πριν περίπου από 20 χρόνια, στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχε πίστα Μοτοκρός, όπου είχαν διεξαχθεί μέχρι και Βαλκανικοί αγώνες.

Το τερέν ιδανικό για αγώνες MEGA FOUR με το μαλακό χώμα να μην ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα οχήματα, όμως η σκόνη που προκαλούσε ταλαιπώρησε τα πληρώματα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, που είναι ασυνήθιστες για την εποχή. Ο χώρος του Service Park αλλά και το parking θεατών, αποδείχθηκαν οι καλύτερες «κερκίδες» με το αμφιθεατρικό τους ανάγλυφο να προσφέρει μοναδική θέαση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν αρκετές εκατοντάδες θεατών.

5th Mega Four 003 copy

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκαν τρεις Ειδικές διαδρομές, καλύπτοντας αρκετά μεγάλες αποστάσεις, με τα πληρώματα να απολαμβάνουν άλλοτε γρήγορα, άλλοτε «σφιχτά» και άλλοτε απαιτητικά κομμάτια. Ο Πίνακας Συμμετοχών αρκετά «γεμάτος» με 31 πληρώματα να βλέπουν την σημαία εκκίνησης. Θυμίζουμε πως η Λέσχη 4x4 Πάτρας θέσπισε για πρώτη φορά το «Joker Lap», το οποίο τα πληρώματα αγάπησαν αφού τους πρόσφερε αδρεναλίνη στο μέγιστο βαθμό.

Ξεκινώντας αναλυτικά τα αποτελέσματα από την κατηγορία WT OPEN, νικητές αναδείχθηκαν οι Σταμόγλου Γιώργος – Δουφεξής Νίκος με Suzuki Samurai, οι οποίοι απόλαυσαν το αυτοκίνητό τους μετά από ένα αρκετά μεγάλο update. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Αποστολόπουλος Γιάννης – Χολέβας Γιώργος με ίδιο αυτοκίνητο που δυστυχώς εγκατέλειψαν μετά από έναν στραβωμένο κεντρικό άξονα.

Στην δυνατή κατηγορία της WT-40 όποιος είχε κάνει προγνωστικά έπεσε εντελώς έξω. Οι Μακρινός Παναγιώτης – Σαραντόπουλος Αντρέας κατέκτησαν άξια την νίκη με το Land Rover τους να αποδεικνύεται «τίμιο» και να τους βγάζει ασπροπρόσωπους. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Παππάς Κώστας – Παππάς Νίκος με Kia Sportage στην πρώτη τους επαφή με την κατηγορία, αφού πέρυσι έτρεχαν στην 37. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Κοκκίνης Γιώργος – Ευστρατιάδης Ηλίας με Jeep Wrangler, αν και είχαν μια μικρή ανατροπή τραυματίζοντας το όχημά τους.

5th Mega Four 002copy

Στην πολυπληθή WT-37 ο αγώνας είχε ανατροπές και μάχες που καθήλωσαν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς, με τα τρία πληρώματα του βάθρου να έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Άξιοι νικητές αναδείχθηκαν οι Στεργίου Γιώργος – Πριόνας Αριστείδης με Suzuki Samurai. Οι νικητές κινήθηκαν ταχύτατα και «έξυπνα» κερδίζοντας την πρώτη ειδική, από τις τρεις του αγώνα. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Ντόβας Στράτος – Παππάς Γιώργος από τα όμορφα Ιωάννινα με Suzuki Samurai οι οποίοι κέρδισαν την δεύτερη και την τρίτη ειδική. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι πολύπειροι Νταής Μανώλης – Ξάνθος Μανώλης με Jeep Wrangler ακολουθώντας τους πρωτοπόρους καταπόδας.

Στην ENTRY OPEN οι διαφορές ανάμεσα στα πληρώματα ήταν αρκετά μικρές με τους Χαραλαμπίδη Στάθη – Χαραλαμπίδη Γιώργο να παίρνουν επάξια την νίκη με το Jeep Wrangler προσφέροντας απλόχερα θέαμα στους θεατές. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Τσιούρης Δημήτρης – Θεωδόρου Πέτρος με Suzuki Jimny με σχεδόν ένα λεπτό διαφορά. Τέλος το βάθρο συμπλήρωσε το μοναδικό αμιγώς γυναικείο πλήρωμα με τις Γαβριήλ Ευαγγελία – Κώτση Φρειδερίκη να κάνουν το ντεμπούτο τους ανεβαίνοντας στο βάθρο διδάσκοντα το «Ευ Αγωνίζεσθαι». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το βάθρο το κατέκτησαν αθλητές της ΕΛΕΤΑ – Λέσχη 4χ4 Ιωαννίνων.

Τέλος στην «μικρή» ENTRY NORMAL κανείς δεν περίμενε ότι ο ανταγωνισμός και το θέαμα, θα είναι σε τόσα υψηλά επίπεδα. Την πρώτη θέση, κατέκτησαν οι Γιαννούκλας Χρήστος –Καρλαύτης Γιώργος, οι οποίοι σε κάθε πέρασμά τους ξεσήκωσαν τους θεατές πραγματοποιώντας χαμηλές πτήσεις. Η δεύτερη θέση ανήκει στους Αυγερόπουλος Παναγιώτης – Παναγιωτόπουλος Φώτης, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν λόγο της πρώτης τους αγωνιστικής επαφής και πάτησαν τέρμα το γκάζι. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Καμπέρης Βασίλης – Γιαννούσης Δίκαιος.

Oristika Apotelesmata mikro

Συνοψίζοντας, ίσως ήταν ο πιο όμορφος αγώνας MEGA FOUR που έχει διοργανώσει η Λέσχη 4Χ4 Πάτρας, με το “Joker Lap” να κερδίζει τις εντυπώσεις. Το Κύπελλο του 2024 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με το πρόγραμμα να έχει τους επόμενους αγώνες στην Χίο (1-2 Ιουνίου), τα Ιωάννινα (21-22 Σεπτεμβρίου), την Πάτρα (19-20 Οκτωβρίου) και το Λασίθι (16-17 Νοεμβρίου).


Τελικά Αποτελέσματα

Χρυσός Χορηγός:              ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ

Μεγάλοι Χορηγοί:             DIVICO SECURITY

                                           KIRIAZIS fruit company

Χορηγοί:                            CALIFORNIA CLUB 4x4

                                           ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Υπηρεσίες Ασφαλείας και Ελέγχου

                                           4WHEELERS HOUSE

                                           4X4 GREEK PARTS

                                           ΚΤΕΟ ΓΛΑΥΚΟΥ

                                           ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ελαστικά ζάντες

                                           ΑΛΑ Καρπενησίου

                                           ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Πρατήριο Υγρών Καυσίμων

Υποστηρικτές:                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

                                           ΛΕΦΕΔ ΑΧΑΙΑΣ

                                           BAJA GREECE - SPORTITY

      

ΦΩΤΟ: ΣΩΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Last modified on Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 22:35