07172024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:41

Η ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο BAJA GREECΕ Featured

rally 001

Με στόχο τη δεύτερη φετινή νίκη, έρχεται στην Ελλάδα, ο δύο φορές νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Yazeed Al-Rajhi

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι της FIA

Η διοργάνωση που πλέον τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έχει μια ξεχωριστή ιστορία. Αυτή η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα είναι εφικτά, όταν η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μετατρέπεται σε όραμα και όταν το όραμα αυτό χτίζεται χρόνο με τον χρόνο με συνέπεια και σταθερά βήματα, τότε κατακτάται η κορυφή.
Ο αγώνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 στα Καλάβρυτα με την ονομασία Rally Greece Offroad από μια ομάδα ανθρώπων με πολυετή πείρα στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου και ειδικά στα οχήματα εκτός δρόμου. Το 2014 «μετακόμισε» στη Δυτική Μακεδονία και πραγματοποιήθηκε για τέσσερα χρόνια στη Φλώρινα (2014-2017) και δύο φορές στη Καστοριά (2018-2019). Το 2020 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Άργος Ορεστικό, εκεί όπου έμελλε τελικά να βρει και την… Ιθάκη του.
Το 2022 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για τη μετεξέλιξη του Rally Greece Offroad, όταν εγκαινιάστηκε στην πόλη του Άργους Ορεστικού το μοναδικό στον κόσμο μόνιμο κτίριο διοίκησης αγώνων Offroad, μια υπερσύγχρονη κατασκευή 640 τ.μ. Εκείνη τη χρονιά και την επόμενη ο αγώνας προσμέτρησε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο BAJA της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Τέσσερις μήνες μετά την περσινή διοργάνωση, στις 19 Οκτωβρίου του 2023, το Παγκόσμιο Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ανακοίνωσε ότι το Rally Greece Offroad πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις των δύο τελευταίων χρόνων ως μέρος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Bajas της FIA και πλέον προσμετρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas (FIA WORLD BAJAS CUP).
Έτσι, 11 χρόνια μετά από την πρώτη καρό σημαία, ο αγώνας μετονομάζεται σε BAJA GREECE, αποτελώντας το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και τον δεύτερο μεγαλύτερο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.

Στην τελική ευθεία


Με λιγότερο από ένα μήνα για την έναρξη του αγώνα, οι προετοιμασίες τόσο στην πόλη του Άργους Ορεστικού, έδρα του αγώνα, όσο και στις ειδικές διαδρομές που αγγίζουν τα 2.000 μέτρα υψόμετρο, είναι πυρετώδεις, ώστε το BAJA GRECCE να δικαιώσει για άλλη μια φορά τον τίτλο του ως ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους, ανταγωνιστικότερους και κυρίως ασφαλέστερους αγώνες της Ευρώπης. Ήδη τα μηχανήματα και το τεχνικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς «χτενίζουν» τις διαδρομές που θα φιλοξενήσουν τα οχήματα 4Χ4, ενώ και το Άργος Ορεστικό αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμούς ράλι.
Άλλωστε, την προσεχή Τετάρτη 24 Απριλίου ανοίγουν οι πόρτες του Κτίριου Διοίκησης του Ράλι για την καθιερωμένη παρουσίαση του αγώνα, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα του, το πρόγραμμα και οι διαδρομές, αλλά και όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση.
Υποστηρικτές του BAJA GREECE είναι οι «Χρυσοί Χορηγοί», TOYO TIRES, ΔΕΣΦΑ και G. MOUNDREAS & Co. SA, οι «Αργυροί Χορηγοί», MARE MANAGEMENT και GREEN NAVIS αλλά και οι διαχρονικοί αρωγοί της διοργάνωσης ΕΓΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., SUPERFAST FERRIES, KAFRI και ΕΚΟ Κολυμπιώτης που συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Στη λίστα των υποστηρικτών εντάσσονται από φέτος και η εταιρίες ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ εισαγωγέας των οχημάτων BRP Can-Am, η ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ Α.Τ.Ε. η οποία ανέλαβε και την κατασκευή του κτιρίου διοίκησης του αγώνα και η εταιρία ΝΕΡΑ ΠΗΓΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ Α.Ε. – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΡΡΕΝΑ.

Πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση:

www.bajagreece.gr
https://www.facebook.com/rallygreeceoffroad
https://www.instagram.com/bajagreece

Last modified on Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:15