03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 17:43

GP και Drift Χανίων: Αποτελέσματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης και Πλαγιολίσθησης στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε Χανίων.

Η αγωνιστική ημέρα που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείου Αυτοκινήτων Χανίων (Α.Σ.Α.Χ.) χαρακτηρίστηκε από πολλή ζέστη, η οποία πάντως δεν πτόησε τους θεατές που βρέθηκαν στο Μάλεμε.  Το ραντεβού της Κυριακής αποτέλεσε τον 1ο φετινό αγώνα του Κρητικού Επάθλου στο πλαίσιο των αγώνων Πλαγιολίσθησης, ενώ επίσης ήταν η δεύτερη συνάντηση του τοπικού Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης (GP).

Στον αγώνα GP Tuning, οι οδηγοί που χωρίστηκαν σε Κατηγορίες ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές των αυτοκινήτων τους, έπρεπε να πραγματοποιήσουν 3 χρονομετρημένους γύρους στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, ενώ για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος μετρούσε ο καλύτερος εξ αυτών. 

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, στην Ε1400 νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Σαρρής (Toyota Yaris) με μικρή διαφορά από τον Σταμάτη Φουντουλάκη (Seat Ibiza), ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Τσοντός (Alfa Romeo 33). Στην Ε1600 η μάχη ήταν επίσης μεγάλη, με τον Γιώργο Κουρασμενάκη (Fiat Punto) να επικρατεί οριακά του Γιώργου Σταυρουλάκη (Toyota Corolla) και τους Δημήτρη Βουνάκη (Fiat Punto), Γιώργο Δελήμπαση (Citroen Saxo) να ακολουθούν. Στην κορυφή της Ε2000 βρέθηκε ο Αντώνης Λάτσος (Honda S2000), με τον Γιώργο Φραντζεσκάκη (Ford Fiesta) να ακολουθεί και τον Δημήτρη Καψαλάκη (Ford Fiesta) να είναι τρίτος.  Επιπλέον, στην Ε2001 η μάχη ήταν συναρπαστική, με τους Μανώλη Σταυρουλάκη (Subaru Impreza) και Φραγκίσκο Κλαριδόπουλο (BMW M3) να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο καλύτερο χρόνο, ενώ στην Α1600 πρώτευσε ο Μπάμπης Πατσουράκης (Honda Civic), με τον Μανώλη Παντελάκη (Citroen AX) να ακολουθεί.

Το θέαμα κορυφώθηκε όταν στην πίστα εισήλθαν τα αυτοκίνητα του Drift. Στον Αγώνα Πλαγιολίσθησης της ημέρας επικράτησε ο Νίκος Σγουράκης (BMW E30), τον οποίο ακολούθησαν οι Δημήτρης Τζαγκαράκης (BMW E30 Turbo FS), Στέλιος Μεταξάκης (BMW E30 Drift) και Παύλος Παπαδάκης (BMW E30).

 Χορηγός του αγώνα ήταν το Arcana Show Club, ενώ για ακόμη μια φορά η Anek Lines/Blue Star Ferries ήταν Χορηγός Μετακίνησης των αθλητών. Ακόμη, καταλυτική ήταν η βοήθεια προς την Οργάνωση από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, το Ασθενοφόρο της Κλινικής Τσεπέτη και τον Δήμο Πλατανιά.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ΜAX Fm, Νέα Τηλεόραση, Ράδιο Φάρος, Creteplus.gr, CRN.gr, Χανιώτικα Νέα, athlitiko.gr, Κόσμος της Πόλης, Aris myridakis photography, eparxies.gr και τα Σεληνιώτικα Νέα.

 

Αποτελέσματα GP

Αποτελέσματα Drift

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

 

Last modified on Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 17:47