03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 11:30

Εκπρόσωπος της FIA στον αγώνα Drag Racing του Αγρινίου στις 5-7 Νοεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ της FIA και της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ για την αναβάθμιση της ασφάλειας στους αγώνες Drag Racing, η Επιτροπή Αγώνων θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες στη χώρα μας τον Frans Steilberg, τεχνικό αντιπρόσωπο (Technical Delegate) της FIA για τους αγώνες Drag Racing και Drifting, στον αγώνα Dragster που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 5-7 Νοεμβρίου 2021.

Στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, ο Frans Steilberg παρουσίασε στην Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ τις δυνατότητες που προσφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία για την αναβάθμιση των προδιαγραφών ασφάλειας.

Σημειώνοντας πως ο τομέας που χρίζει βελτίωσης στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης είναι ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ο κ. Steilberg προχώρησε την ίδια μέρα και σε αναλυτική παρουσίαση, σε μέλη των Επιτροπών Ασφαλείας και Drag Racing, των κρίσιμων παραμέτρων που πρέπει να ελέγχονται πριν τον αγώνα στον εξοπλισμό ασφαλείας -τόσο του αυτοκινήτου όσο και του οδηγού-, καθώς και των μεθόδων που πρέπει να ακολουθούνται και για τη διασφάλιση της τήρησης των κανονισμών.

Επίσης, ανέλυσε τις λεπτομέρειες για τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό του οδηγού και επεσήμανε τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να γίνει η περαιτέρω εκπαίδευση των οδηγών και των μηχανικών, καθώς και των μελών των σωστικών συνεργείων άμεσης επέμβασης για τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων αγώνων και αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Steilberg έκανε μια πρώτη επίσκεψη στο αεροδρόμιο που Αγρινίου, στο πλαίσιο των προετοιμασιών ώστε η συγκεκριμένη εγκατάσταση να φιλοξενεί αγώνες Drag Racing. Όπως παρατήρησε, το μήκος της πίστας και τα τσιμεντένια διαχωριστικά των διαδρομών είναι δύο από τα θετικά στοιχεία της εγκατάστασης, σε σχέση με άλλες πίστες της Ευρώπης.

Τώρα, η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ προσκάλεσε εκ νέου τον Frans Steilberg στην Ελλάδα, κι έτσι η FIA θα αποστείλλει τον τεχνικό της αντιπρόσωπο ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drag Racing που θα διεξαχθεί στο αεροδρόμιο της πόλης της Αιτωλοακαρνανίας στις 5-7 Νοεμβρίου.

Τα οφέλη της επίσκεψης του κ. Steilberg θα είναι πολλαπλά. Βάσει των παρατηρήσεών του, η ΕΠΑ θα θεσπίσει το αναλυτικό πλάνο για την αναβάθμιση κάθε πτυχής και όλων των υποδομών ασφαλείας.

Επιπλέον, η επίσκεψή του τεχνικού αντιπροσώπου της FIA και η προσωπική του εμπειρία από έναν ελληνικό αγώνα θα επιτρέψει να προκύψουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για στοχευμένες δράσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και κάθε πτυχής των αγώνων Dragster. Τέλος, ο κ. Steilberg θα απευθυνθεί για δεύτερη φορά, μετά το Σεπτέμβριο, στα στελέχη των αγώνων Drag Racing.

Κύρια προτεραιότητα της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ είναι να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που απλόχερα προσφέρει η FIA για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας στους αγώνες Drag Racing, καθώς και σε όλες τις άλλες μορφές αγώνων αυτοκινήτου.