03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 12:31

Η ΟΜΑΕ παρούσα στο Σεμινάριο Τεχνικών Εφόρων Drag Racing στη Σουηδία

Στo πλαίσιo του προγράμματος της FIA Grant Programme, που αποσκοπεί στην επιμόρφωση των στελεχών των εθνικών λεσχών μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, στις 7-8 Μαίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία το πρώτο τεχνικό σεμινάριο επιμόρφωσης και ενημέρωσης τεχνικών εφόρων που εξειδικεύονται στο Drag Racing.

Η ΟΜΑΕ, ως πλήρες και ισότιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, προσκλήθηκε από τη FIA -η οποία κάλυψε το σύνολο των εξόδων τους- να συμμετάσχει με δύο τεχνικούς εφόρους της, τον Αλέξη Μαραντζίδη και τον Στέλιο Κεφαλά. Συνολικά, στο σεμινάριο που συνδιοργανώθηκε με τη Σουηδική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (SBF) συμμετείχαν 26 τεχνικοί έφοροι από 9 χώρες.

Την πρώτη μέρα το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην πίστα Tierp Arena, όπου πραγματοποιούνται δύο αγώνες του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Dragster. To πρόγραμμα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Επιτροπής Drag Racing της FIA, Lars Pettersson, και κατόπιν οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε δύο οχήματα, σε θέματα ασφαλείας και στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Ταυχτόχρονα, ο Τεχνικός Έφορος της FIA για αγώνες Drift και Drag Racing, Frans Steilberg διεξήγαγε τη θεωρητική εκπαίδευση, και εν συνέχεια έγινε ενημέρωσε για τις προδιαγραφές SFI από εκπρόσωπο του SFI Foundation.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας (κράνη , ζώνες , καθίσματα, ρουχισμός κ.τ.λ.) από τον Nuno Kosta -επικεφαλής ασφάλειας αγωνιζόμενων της FIA-, καθώς και εμβάθυνση σε πιο εξειδικευμένα τεχνικά θέματα μηχανολογικής φύσεως από τον Frans Steilberg Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Αξιοποιώντας όλες τις πολύτιμες ευκαιρίες που προσφέρει η FIA, η ΟΜΑΕ φιλοδοξεί να συνεχίσει την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ταχύτερη αναβάθμιση των γνώσεων και των εμπειριών των στελεχών της για τα θέματα ασφάλειας στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.