04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 12:07

RMC Κρήτης, Rd1: Αντίστροφη μέτρηση (22-23/5)

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον πρώτο αγώνα karting του 2021! Λιγότερες από 72 ώρες απομένουν από τη στιγμή που ο αλυτάρχης του αγώνα Στέλιος Καγιάφας θα δώσει στην πίστα των Χανίων Pista Park το σήμα εκκίνησης του 1ου αγώνα I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge.

Αγώνας πολλαπλής σημασίας, ο οποίος εκτός από την έναρξη του φετινού θεσμού του Rotax MAX Challenge είναι και ο πρώτος επίσημος αγώνας που γίνεται στη συγκεκριμένη πίστα, αποτελεί δε την επανίδρυση μετά από 17 χρόνια του σπορ στην Κρήτη και τέλος την αρχή του κορυφαίου και μακροχρόνιου αγωνιστικού θεσμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα!

Οι ομάδες από την Αθήνα, το Ισραήλ και οι τοπικοί οδηγοί φτάνουν στην πίστα και αμέσως αρχίζουν την προετοιμασία τους για τον σπουδαίο αγώνα της Κυριακής.

Οι έμπειροι ομαδάρχες της Maitos Κosmic Kart Racing Team, Φώτης και Κώστας Μαϊτός που συμμετέχουν με τρείς οδηγούς (Βασίλη Μιχαηλίδη / Junior MAX και Παναγιώτη Αλεξόπουλο, Γιώργο Ψαρουδάκη / Μicro MAX) στον 1ο I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 στην αναφορά του για σημασία του αγώνα δήλωσαν: «Υπέροχη πίστα με σπουδαίο τεχνικό ενδιαφέρον για τους οδηγούς. Συνδυάζοντας το οικογενειακό κλίμα του Rotax MAX Challenge, δίνεται η ευκαιρία σε παλιούς αλλά και νέους οδηγούς να εξελιχθούν οδηγικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ομαδάρχη της KartWorks Γιάννη Ξιφαρά για τον 1ο αγώνα I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge: «H αλλαγή παραστάσεων -σε άλλη πίστα- των οδηγών από την Αθήνα, είναι μία σπουδαία εξέλιξη στην συλλογή εμπειριών για κάθε πιλότο». Η KartWorks συμμετέχει στον αγώνα με τους Μανώλη Σκεπετζάκη, Ανέστη Σπάρταλη, Υarden Oved στην Senior MAX και Υam Pinto στη Junior.

O Μπάμπης Ζόγγος, αρχιμηχανικός της ομάδας Formula K, που συμμετέχει στον αγώνα στην κατηγορία Junior MAX με τον οδηγό Ηλία Καλλιακμάνη, μας είπε: «Εξαιρετική πίστα και πολύ περιποιημένη που σου προκαλεί την διάθεση για πολλή δουλειά, ειδικά από τη πλευρά των οδηγών».

Ο Νάσος Δεγγεστίνος της ομάδας DR Racing Team με τον Γρηγόρη Κρίκη στη Senior MAX, τον Xριστόφορο Μπέζα και τον Yarin Schultz στη Junior MAX, αλλά και την Talya Schultz στη Micro MAX είπε: «Δουλεύουμε με σκοπό τον εγκλιματισμό των οδηγών που συμμετέχουν στον αγώνα στην πίστα που έχει ιδιαίτερα μυστικά. Προβληματισμοί που οι λύσεις τους δημιουργούν καλύτερους οδηγούς».