03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 14:40

RMC Κρήτης, Rd1: Φάνηκε στο χειροκρότημα!

Στην ''Pista Park'' των Χανίων πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα των φετινών αγώνων karting με τον πρώτο γύρο του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021. 27 οι συμμετέχοντες, πέρα από την ιστορική συμβολή τους στην επανίδρυση του karting στην Κρήτη μετά από 17 χρόνια, απέσπασαν με το εκπληκτικό-καθαρό αγωνιστικό θέαμα που προσέφεραν τα χειροκροτήματα και τις επιθυμίες των ''θεατών''-συνοδών.

Λίγοι μεν ένεκα του υγειονομικού πρωτοκόλλου, πλην όμως ενθουσιώδεις. Ήταν και η... επανίδρυση του χειροκροτήματος στους αγώνες karting στην Ελλάδα. Αδόκιμος ο όρος αλλά δηλώνει την πραγματική αξία της τιμής που προσέφεραν οι θεατές, στους αθλητές που συμμετείχαν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Και σαν να μη έφτανε αυτό, η Rotax Hellas φρόντισε να επαναφέρει την ύψιστη τιμή στον νικητή της κάθε κατηγορίας. Στον 1ο γύρο του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge στα Χανιά, οι νικητές με την σημαία του τερματισμού έκαναν τον γύρο του θριάμβου! Τιμή στον νικητή που στέφθηκε στην κυριολεξία εν μέσω αποθέωσης και χειροκροτημάτων!

Στην Rotax Micro MAX o Παναγιώτης Αλεξόπουλος της ομάδας των αδελφών Φώτη και Κώστα Μαιτού (Μaitos Kosmic Kart Racing), ώριμος πλέον αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του. Σημαία και γύρος του θριάμβου λοιπόν, στον πρώτο του αγώνα για τον Νικόλα Καραγιάννη της ομάδας του Τάσου Τσερανίδη (Speed Force) στην κατηγορία Rotax Mini MAX μετά από σπουδαία εμφάνιση.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης, οδηγός κι αυτός της Μaitos Kosmic Kart Racing σε έναν αγώνα με οδηγούς αντιπάλους πολύ κοντά σε χρόνους όπως τον Ηλία Καλιακμάνη (Formula K) και Μιχάλη Λιουδάκη (Speed Force), έκανε τρία στα τρία, Α και Β ημιτελικούς και τελικό και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στη Rotax Junior MAX.

Στη ''μεγάλη'' κατηγορία Rotax Senior MAX, είχαμε θρίαμβο των Κρητικών οδηγών, του Ρεθεμνιώτη Μανώλη Σκεπετζάκη και του Χανιώτη Ανέστη Σπάρταλη που έκαναν 1-2 και γνώρισαν την αποθέωση από όλους τους παρευρισκομένους στην πίστα. Και οι δύο οδηγοί ανήκουν στην ομάδα του Γιάννη Ξιφαρά (ΚartWorks).

O πρώτος γύρος του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 ήταν το πρώτο πολλαπλό στοίχημα της Rotax Hellas και η επιτυχία του, το σπουδαιότερο αποτέλεσμα για τους ανθρώπους της. Πρωταγωνιστής στου αγώνες του Rotax MAX Challenge, είναι μόνο ο οδηγός και η προσπάθειά του και για το λόγο αυτό πρέπει να ανταμείβεται με τον καλύτερο τρόπο!

Ραντεβού στην Αθήνα για το I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021, που συνεχίζεται στις 13-14 Ιουνίου - και οι δηλώσεις συμμετοχής ανοίγουν!