04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 13:58

Ράλλυ Φθιώτιδος: Στις δύο αφετηρίες με 22+26 συμμετοχές

Η ανοιξιάτικη ύπαιθρος της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας θα υποδεχθεί το προσεχές τριήμερο 48 συμμετέχοντες στις δύο αγωνιστικές ημέρες του Ράλλυ Φθιώτιδος -22 στον ασφάλτινο αγώνα του Σαββάτου 12/5 και 26 στο χωμάτινο της Κυριακής 13/5- που διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (ΑΛΑΛ).

Στην κορυφή των συμμετοχών και των δύο αγώνων φιγουράρει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC Trophy του 2017, Ιορδάνης Σερδερίδης, που επιφυλάσσει συναρπαστικό θέαμα με το μοναδικό προδιαγραφών R5 αυτοκίνητο του διημέρου, το Skoda Fabia R5 της SXM Competition.

O Σερδερίδης, που κατάγεται από την Καβάλα και ζει και εργάζεται μόνιμα στο Βέλγιο, θα λάβει εκκίνηση -με το συνοδηγό του Frederic Miclotte- και στους δύο αγώνες του φετινού Ράλλυ Φθιώτιδος. Το ίδιο θα κάνει και ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2016 Γιώργος Φιλιππίδης, με το συνοδηγό του «Huffy» στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EvoIX.

Στους δύο αγώνες, καθώς κάθε ημέρα του Ράλλυ Φθιώτιδος 2018 ξεχωριστά αποτελεί τον 2ο γύρο των φετινών Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ Ασφάλτου και Χώματος αντίστοιχα, τα δύο παραπάνω πληρώματα θα αντιμετωπίσουν ορισμένους από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών στα ράλλυ.

Ανάμεσά σε αυτούς βρίσκονται και τα δύο πληρώματα που κέρδισαν τον πρώτο φετινό «πρωταθληματικό» αγώνα κάθε θεσμού, ο Γ. Αναπολιοτάκης με τον Θ. Τσιούκα που κατέκτησαν με το Seat Ibiza Kit Car (C1) το ασφάλτινο Ράλλυ Κρήτης, και ο Γ. Μπαντούνας με τον Κ. Σουκούλη που επικράτησαν στο χωμάτινο Ολυμπιακό Ράλλυ οδηγώντας το Mitsubishi Lancer EvoV/VI.

Οι παραπάνω είναι λίγοι από τους εκλεκτούς αγωνιζόμενους της κορυφαίας κατηγορίας. Οι κατηγορίες C1(R5) και C2(Α8/Ν4) έχουν συγκεντρώσει συνολικά 7 συμμετοχές στον ασφάλτινο αγώνα και 9 πληρώματα στον χωμάτινο. Αντίστοιχα, πολλοί από τους πρωταγωνιστές της F2 περιλαμβάνονται στις 6 συμμετοχές της C3 στην άσφαλτο και τις 9 στο χωμάτινο αγώνα.

Στα μικρότερα κυβικά, πολύ ενδιαφέρουσα μάχη αναμένεται στη C6 στο χώμα μεταξύ επτά αγωνιζόμενων -ενώ υπάρχει και μία C5- ενώ στην άσφαλτο οι αγωνιζόμενοι είναι μοιρασμένοι: δύο στη C4, τέσσερις στη C5 και τρεις στη C6.

Η οικοδέσποινα πόλη της Λαμίας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους αγωνιζόμενους που τίμησαν το Ράλλυ Φθιώτιδος, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα βρίσκεται στο πλευρό τους και δίπλα στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Πολύτιμη είναι και η αρωγή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και των Δήμων Δελφών και Μακρακώμης, ενώ η στήριξη των χορηγών του αγώνα είναι αναμφισβήτητη: της αντιπροσωπείας και Service αυτοκινήτων «Ford Ντουλάκης», της εταιρείας κατασκευών «Ntelis», καθώς και της «Pontikas Marble».

Τρεις μέρες πριν την εκκίνηση του πρώτου, ασφάλτινου Ράλλυ Φθιώτιδος, το απόγευμα της Παρασκευής 11/5 από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, η θερμοκρασία ανεβαίνει με μια λίστα σπουδαίων οδηγών, και εκρηκτικών αυτοκινήτων. H Λαμία, η Στερεά Ελλάδα και η ΑΛΑΛ σας περιμένουν!

Ράλλυ Φθιώτιδος 2018 | Άσφαλτος (Σάββατο 12 Μαΐου 2018)

Συμμετοχές Ασφάλτου

ΕΔ1/3 Καλοσκοπή: Χάρτης

ΕΔ1/3 Καλοσκοπή: Προσβάσεις Θεατών

ΕΔ2/4 Παύλιανη-Σκάμνος: Χάρτης

ΕΔ2/4 Παύλιανη-Σκάμνος: Προσβάσεις Θεατών

Ράλλυ Φθιώτιδος 2018 | Χώμα (Κυριακή 13 Μαΐου 2018)

Συμμετοχές Χώματος

ΕΔ1/3 Γραμμένη: Χάρτης

ΕΔ1/3 Γραμμένη: Προσβάσεις Θεατών

ΕΔ2/4 Δίβρη: Χάρτης

ΕΔ2/4 Δίβρη: Προσβάσεις Θεατών