02012023Τετ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 16:17

Π.Π. Ράλλυ Ασφάλτου, Rd4, 38ο Ράλλυ Κένταυρος: Επιστροφή στο Πήλιο!

Το Ράλλυ Κένταυρος, με την 38η έκδοση του, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου και αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων ράλλυ ειδικότερα. Ο αγώνας αποτελεί τον τέταρτο και προτελευταίο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, και είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις πανέμορφες ειδικές του Πηλίου το διήμερο 24 & 25 Οκτωβρίου 2020.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Σωματείο "Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου" (Λ.Α.Β.) και άπαντες αναμένουν έναν θεαματικό αγώνα σε γνωστές και αγαπημένες ειδικές διαδρομές. Σημειώνεται, πως ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου και της ΠΕ Μαγνησίας, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης, υποστηρικτής της εκδήλωσης θα είναι και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, με τις ειδικές διαδρομές του αγώνα να περνούν σε ποσοστό 80%, εντός των ορίων του.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, τις μεσημεριανές ώρες, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και να ανηφορίζουν προς το Πήλιο όπου θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στην δημοφιλή διαδρομή των 5 χιλιομέτρων της “Ανάβασης Πορταριάς” , που θα αποτελέσει την εναρκτήρια ειδική του “38ου Ράλλυ Κένταυρος” και θα διεξαχθεί σε νυχτερινές συνθήκες υπό το φως των προβολέων!

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, θα αντηχήσουν στο Πήλιο οι ήχοι από τους κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων, με την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου να πραγματοποιείται νωρίς το πρωί από το χώρο του Service Park στα Χάνια. Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην πρώτη από τις δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του αγώνα, προκειμένου να αγωνιστούν στο, μήκους 16,9 χιλιομέτρων, δημοφιλές και απαιτητικό "Καράβωμα" για να ολοκληρώσουν το σκέλος με την ειδική διαδρομή "Κισσός", που έχει μήκος 9 χιλιομέτρων.

Έπειτα από δυο επαναλαμβανόμενα περάσματα από τις προαναφερθείσες ειδικές, πληρώματα και αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο Service προκειμένου να ετοιμαστούν για τη μάχη της “Powerstage” του αγώνα, την γνωστή "Αλυκόπετρα" συνολικού μήκους 10,9 χιλιομέτρων. Η φετινή έκδοση της ειδικής, αλλάζει σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και θα διεξαχθεί με κατηφορική φορά, με κατεύθυνση προς Πορταριά!

Ο τερματισμός του αγώνα και η απονομή είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, στο χώρο του “Veranda” του Ξενοδοχείου Xenia Portaria.

Ο χώρος του Service θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, ενώ το Αρχηγείο του αγώνα θα στεγάζεται στο Ξενοδοχείο Xenia Portaria, που βρίσκεται στη Πορταριά.

Η Γραμματεία του αγώνα και το Γραφείο Τύπου του αγώνα θα λειτουργεί:
i) Μέχρι την Παρασκευή 23.10.2020, στα γραφεία της Λ.Α.Βόλου, Θησέως 27α, Βόλος
ii) Το Σάββατο 24.10.2020 & την Κυριακή 25.10.2020, στο Ξενοδοχείο Xenia Portaria, που βρίσκεται στη Πορταριά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2421055339 (Λ.Α.Βόλου)
6945853310 (Αντ. Σταφυλοπάτης )
6983601734 (Γεωργ. Μπέτας)

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων - ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 24:00

To “38o Ράλλυ Κένταυρος” θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε). Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Αναλυτικό Πρόγραμμα, χάρτες και ωράριο ειδικών διαδρομών καθώς και συμπληρωματικός κανονισμός του αγώνα θα ακολουθήσουν σε νεότερο Δελτίο Πληροφοριών

Ενημέρωση και όλα τα τελευταία νέα του Ράλλυ Κένταυρος, θα βρείτε μέσα από τις επίσημες σελίδες του αγώνα:

Facebook: http://www.facebook.com/rallykentavros 

Ιστοσελίδα της Λ.Α. Βόλου: www.lavolos.gr