03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 12:46

Π.Π. Ράλλυ Ασφάλτου, Rd3, Ράλλυ Κρήτης: Όγδοη νίκη του Αναπολιοτάκη!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο Ράλλυ Κρήτης, τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Πρωταθλητές Ασφάλτου, Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας. Το πλήρωμα του Ford Fiesta R5, κυριάρχησε καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε 5 από τις 6 ειδικές του αγώνα. Ο πολυνίκης οδηγός του αγώνα, επικρατώντας και στη φετινή 42η έκδοση του Ράλλυ Κρήτης, έφτασε τις 8 νίκες συνολικά σε αυτό το ''ιστορικο'' ραλλύ!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης, στη πρώτη τους εμφάνιση με Skoda Fabia R5. Το πλήρωμα του τσέχικου αγωνιστικού, έδειξε να εξοικειώνεται άμεσα με το νέο του αγωνιστικό και ήταν ανταγωνιστικό από τη πρώτη ειδική διαδρομή στη μάχη για τη κατάκτηση της νίκης.

Οι πρωταθλητές F2, Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης, συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα μετά την επικράτηση τους στο προηγούμενο γύρο του πρωταθλήματος και έφτασαν σε μια ακόμα νίκη στη δικίνητη κατηγορία της F2 καθώς και στη κλάση C3 όπου συμμετείχε. Το πλήρωμα του ταχύτατου Peugeot 306 κατάφερε να ανέβει στο βάθρο της γενικής, ολοκληρώνοντας τη προσπάθεια του στη τρίτη θέση του αγώνα.

Στη τέταρτη θέση γενικής και δεύτερη F2, τερμάτισαν οι Δημήτρης Φραντζεσκάκης – Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος με Ford Fiesta ST. Οι εξαιρετικοί και ανερχόμενοι σε ταχύτητα Μανώλης Ξηράκης – Θοδωρής Βαφειάδης με Peugeot 106, ολοκλήρωσαν τη πρώτη πεντάδα του αγώνα, κατακτώντας παράλληλα και τη νίκη στη κατηγορία C5 καθώς και τη Τρίτη θέση του βάθρου της κατηγορίας F2. Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Ανδρέας Μαραγκάκης – Νίκος Πλουμής που συμπλήρωσαν και βάθρο της κλάσης C3, πίσω από τους Κτιστάκη – Κτιστάκη & Φραντζεσκάκη – Κλαριδόπουλο.

Οι Ονίσημος Χαραλαμπίδης – Λευτέρης Θεοδωράκης με VW Golf ήταν έβδομοι, με το Peugeot 106 των Βαγγέλη Συλλιγαρδάκη - Βαγγέλη Αργυρού να τους ακολουθεί. Στην ένατη θέση τερμάτισαν οι Μιχάλης Ζερβάκης – Γιάννης Λιοδάκης, στη πρώτη εμφάνιση του οδηγού με το νέο του αγωνιστικό. Οι Λευτέρης Γομπάκης – Στέφανος Γομπάκης με Honda Civic Type R έκλεισαν τη δεκάδα του αγώνα.

Μάχη στη μικρή κατηγορία της C6 δόθηκε από τα 3 πληρώματα που συμμετείχαν με τη νίκη να κρίνεται στη τελευταία ειδική. Νικητές αναδείχθηκαν οι Βαγγέλης Παρθενιάδης – Κωνσταντίνος Χατζάκης με Citroen Saxo VTS που τερμάτισαν στην ενδέκατη θέση της γενικής. Πίσω τους ολοκλήρωσαν οι Μιχάλης Πουλάκης – Γιώργος Πουλάκης με Toyota Yaris ενώ τους ακολούθησαν οι Στράτος Σταματάκης – Γιώργος Λαμπράκης με Peugeot 106 rallye 1.3.

«Σιδεροφάγο» αποδείχθηκε το φετινο 42ο Ράλλυ Κρήτης, με την ατυχία να σημαδεύει αρκετά πληρώματα, μεταξύ των οποίων τους Περουλάκη-Σαρρή με Mitsubishi Lancer Evo8, Φίλικα – Φίλικα με Ford Escort Cosworth, Ιωαννίδη – Μπουσούλη με Citroen AX καθώς και τα Peugeot 106 των Νικολιδάκη- Πετούση Καφετζάκη – Προβιδάκη και Νικολίτση – Πετράκη καθώς και τους Σφίγγα – Μακράκη που αντιμετώπισαν προβλήματα νεότητας στο νέο τους αγωνιστικό Peugeot 206.

Ο ΑΟΚ ευχαριστεί θερμά την Η&Κ ΑΕΒΕ για την πολύτιμη υποστήριξη που παρέχει τα τελευταία χρόνια καθως και όλους τους χορηγούς στον πιο σημαντικό αγώνα αυτοκινήτων στην Κρήτη. Επίσης ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση ,τον Δήμο Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, τον Δήμο Χερσονήσου, την Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου,τα τμήματα Τροχαίας Ηρακλείου-Χερσονήσου-Καστελίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, το Creta Interclinic και το Ηρόδοτος Med.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Last modified on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 13:00