04222024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 15:54

Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2016

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος 2016, το οποίο θα διεξαχθεί από 26 – 29 Μαΐου 2016, με κέντρο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου.

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος βρίσκονται σε πλήρη ένταση. Ως γνωστόν η πιο απαιτητική διοργάνωση του είδους στην Ευρώπη θα εκκινήσει από το Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00, σε μια πρωτόγνωρη Τελετή κατά την οποία τόσο οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting όσο και αυτοί της κατηγορίας Regularity θα ξεκινούν ταυτόχρονα από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα του αγώνα. 

Ειδικά φέτος ο αγώνα της κατηγορίας Sporting είναι ο σημαντικότερος από τους 11 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού είναι ο μοναδικός που δίνει έξτρα μπόνους βαθμούς εκκίνησης και τερματισμού στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν, ενώ και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα έχει διπλό συντελεστή (1,5 για χωμάτινο σκέλος και 2,5 για το ασφάλτινο).  Το  Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, θα διεξαχθεί φέτος σε διάσημες διαδρομές της Πελοποννήσου.  Ο Sporting αγώνας θα περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα, καθώς και ένα ασφάλτινο νυχτερινό τμήμα που σίγουρα θυμίζει συναρπαστικές στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της διοργάνωσης. Συνολικά το μήκος του αγώνα θα ξεπερνά τα 900 χλμ. Περιλαμβάνοντας, 80 χλμ. Ειδικών Διαδρομών σε χώμα και 170 σε άσφαλτο! Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο πλαίσιο του Εθνικού μας Αγώνα, δηλαδή του Ράλλυ Ακρόπολις, είτε σε έκδοση Παγκοσμίου, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  

Για την κατηγορία Regularity, οι συμμετέχοντες της οποίας στηρίζουν κάθε χρόνο λόγω και έργω τον διάσημο Ελληνικό αγώνα, η εξίσου απαιτητική διαδρομή θα έχει μήκος που θα ξεπερνά τα 1000 χλμ. και θα περιλαμβάνει 45 ειδικές διαδρομές ακριβείας. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας που εκκινεί ταυτόχρονα από την Αθήνα, περιλαμβάνει επίσης τρία σκέλη, με μήκος 280 χλμ. την Παρασκευή (27/5), 310 χλμ. το Σάββατο (28/5) και 240 χλμ. την Κυριακή (29/5), σε διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα όλα τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα εκκινήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί της 27ης Μαΐου. Από το βράδυ της πρώτης ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες θα καταλύσουν στο Ναύπλιο, όπου θα παραμείνουν και την επομένη Σάββατο 28 Μαΐου, ενώ στην ίδια πόλη θα πραγματοποιηθεί το τερματισμός και η Τελετή Απονομής το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Ναύπλιο και τους ανθρώπους του. Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη του Αργολικού κόλπου και πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας είναι αυτή που φιλοξενεί φέτος τον Ιστορικό αγώνα, δίνοντας μια ξεχωριστή λάμψη στο ήδη διάσημο αθλητικό γεγονός. Ο Δήμος της πόλης και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να είναι συναρπαστική για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, τόσο αγωνιστικά, όσο και τουριστικά/πολιτιστικά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Αρχηγείο του αγώνα θα εγκατασταθεί στο «Βουλευτικό», της Πλατείας Συντάγματος του Ναυπλίου, δηλαδή στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το οποίο ο τοπικός Δήμος έχει παραχωρήσει στην Οργανωτική Επιτροπή.  

Ραντεβού, λοιπόν, στο Ζάππειο την Παρασκευή 27/5 και στο  μαγευτικό Ναύπλιο στη συνέχεια, για ένα διαφορετικό τριήμερο έντασης, δράσης και πολιτισμού με αυτοκίνητα και οδηγούς, Έλληνες και ξένους, που έγραψαν ιστορία στις Ειδικές Διαδρομές και τους δρόμους στο παρελθόν και συνεχίζουν…

 

Πρόγραμμα Sporting

Πρόγραμμα Regularity

Ωράριο Sporting

Χάρτες Sporting

Χάρτες Regularity

Συμμετοχές Sporting

Συμμετοχές Regularity

Last modified on Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 13:08