04222024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 12:40

22ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος: Αποτελέσματα

  

Το διήμερο 21-22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο την Βέροια Ημαθίας το 22ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος, που ολοκληρώθηκε με νικητές τους Νίκο Παυλίδη-Νίκο Πετρόπουλο (Citroen DS3 R3T Max).

To 22ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος συγκέντρωσε 20 συμμετοχές και σηματοδότησε τον 2ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος. Τη διοργάνωση ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο "Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας" (Λ.Α.Βέροιας), που για φέτος προτίμησε να δώσει στον αγώνα μορφή σπριντ, λόγω της δεδομένα δύσκολης οικονομικής κατάσταση που διανύουμε, ώστε να μειώσει το κόστος και να διευκολύνει συμμετέχοντες, θεατές αλλά και την ίδια την οργάνωση. 

Ο αγώνας είχε πολύ "μαζεμένη" σχεδίαση, αφού περιλάμβανε 3 περάσματα από την ειδική διαδρομή "Κουστοχώρι", με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να είναι 42,3 και το συνολικό μήκος του αγώνα, να μην ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα, αφού η απόσταση μεταξύ τερματισμού και εκκίνησης της διαδρομής, ήταν μόλις 3 χιλιόμετρα.  Το οδόστρωμα της ειδικής διαδρομής δυσκόλεψε τις προσπάθειες των πληρωμάτων, αφού στο πρώτο πέρασμα ήταν σε αρκετά σημεία βρεγμένο, ενώ άρχισε να στεγνώνει μόλις στο τρίτο πέρασμα, με το επίπεδο πρόσφυσης να αλλάζει διαρκώς. Επιπλέον, το 22ο Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό, με τη νίκη να κρίνεται οριακά και 3 διαφορετικά πληρώματα να σημειώνουν τον ταχύτερο χρόνο σε ισάριθμες ειδικές διαδρομές. 

Οι Νίκος Παυλίδης-Νίκος Πετρόπουλος (Citroen DS3 R3T Max, C3-R3T) διπλασίασαν τις νίκες τους στον θεσμό, αλλά αυτή τη φορά η νίκη ήρθε πιο δύσκολα από όσο στην πρεμιέρα της σεζόν για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, στο Ράλλυ Θερμαϊκού. Το πλήρωμα του γαλλικού αυτοκίνητου, ανέβασε σταθερά το ρυθμό του με αποκορύφωμα το τρίτο πέρασμα από την ειδική διαδρομή, όταν και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, που τελικά του έδωσε τη νίκη. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης, τερμάτισαν οι Δημήτρης Μπατσάρας-Ιωάννα Γεωργάκα (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8), οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής μετά από το πρώτο πέρασμα και διεκδίκησαν τη νίκη, όμως μία άκυρη εκκίνηση τους κόστισε 5,16 δευτερόλεπτα και εντέλει τη νίκη, αφού στον τερματισμό απείχαν μόλις 4,93 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ελάχιστα πιο πίσω ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Γιάννης Κωνσταντινίδης-Βαγγέλης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car, C3-E11), οι οποίοι πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, απέχοντας μόνο 0,09 δευτερόλεπτα από τη δεύτερη θέση.

Στην 4η θέση της κατάταξης βρέθηκαν οι Σίμος Θεοφανίδης-Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo VTS, C5-A6), που είχαν τη δική τους μάχη με τους Αλέξανδρο Δημητρίου-Ευάγγελο Δημητρίου (Peugeot 106 S16, C5-A6), οι οποίοι επίσης χρεώθηκαν με ποινή 5 δευτερολέπτων για άκυρη εκκίνηση. Την εξάδα, συμπλήρωσαν οι Νίκος Βάτσος-Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3). 

Το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, θα συνεχιστεί στις 25-26 Ιουνίου, με το 17ο Ράλλυ Σπριντ Σερρών.

Αποτελέσματα

  

Last modified on Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 21:07