04182024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 13:09

O Τζώρτζης Μαρκογιάννης σε όλους τους αγώνες του WSK 2018!

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης, μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία του με την BirelArt Junior Team, δήλωσε για φέτος την συμμέτοχή του σε όλους τους αγώνες του WSK 2018. O νεαρός εργοστασιακός οδηγός, αν και είναι μόλις 14 ετών, συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά σε πρωταθλήματα καρτ Πανευρωπαϊκού επιπέδου.

Στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά φέτος και με την σημαντική εμπειρία που έχει αποκτήσει, ο Τζώρτζης Μακρογιάννης, αποτελεί τη μοναδική Ελληνική συμμετοχή στη σειρά πρωταθλημάτων WSK, έναν θεσμό που συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή στην κοινότητα του καρτ αλλά και γενικά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με πολύ προσεκτικά βήματα για την κάθε επιλογή του, έχει στο πλάι του, όλα αυτά τα χρόνια, τον προπονητή του Στάθη Ξηνταβελόνη, ως βασικό υπεύθυνο και υποστηριχτή του σε όλους τους αγώνες, μέσα και έξω από την πίστα.

Αγωνιστική Ομάδα: Και για τους αγώνες του WSK 2018, ο Τζώρτζης υπέγραψε συμβόλαιο με την εργοστασιακή ομάδα της BirelArt Junior Team, με Team Manager και coach τον Ιταλό πρώην οδηγό της F1 Giorgio Pantano και γενικό τεχνικό υπεύθυνο τον Στάθη Ξηνταβελόνη.
Εξοπλισμός:
Καρτ : BirelArt RY30-S9 2018 (2 chassis) που προετοιμάζει και συντηρεί το εργοστάσιο της BirelArt.
Κινητήρας : ΤΜ OK (x2) που προετοιμάζουν και συντηρούν οι συνεργάτες της BirelArt.
Κατηγορία : OK

Αγωνιστικό πρόγραμμα :
WSK MASTER SERIES
1. 4 Φεβρουαρίου - Adria
2. 4 Μαρτίου - Lonato
3. 18 Μαρτίου - La Conca
4. 8 Απριλίου - Sarno
WSK OPEN CUP
1. 24 Ιουνίου - Lonato
WSK FINAL CUP
1. 21 Οκτωβρίου - Lonato
2. 4 Νοεμβρίου - Castelletto
3. 18 Νοεμβρίου - Adria

Πως έγινε η επιλογή των αγώνων: το WSK είναι η καλύτερη σειρά αγώνων καρτ με άρτια οργάνωση, απίστευτο παγκόσμιο ανταγωνισμό, που υποστηρίζεται από όλες τις εργοστασιακές ομάδες. Ενδεχομένως να συμμετέχει και σε άλλους αγώνες, εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμα και οι σχολικές υποχρεώσεις του.

Κατά πόσο είναι έτοιμος Ο Τζώρτζης να συμμετέχει σε τέτοιου είδους αγώνες: η περσινή χρονιά μας έδειξε ότι είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση , αλλά η καινούργια κατηγορία καρτ, όντας η κορωνίδα των αυτόματων καρτ, είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Ο χρόνος που είχαμε στην διάθεση μας ώστε για να δουλέψουμε πάνω στο καινούργιο καρτ δεν ήταν επαρκής, όμως το πείσμα, η θέληση και η συνέπεια του οδηγού, μας επιτρέπει να πιστεύουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στους περυσινούς αγώνες, παρ' όλη την ελλιπή του προετοιμασία λόγω σχολείου και αποστάσεων, τις περισσότερες φορές μπήκε στον τελικό του αγώνα κατορθώνοντας να κυμαίνεται περίπου στη μέση του grid, έχοντας ωστόσο δώσει δείγματα της δυναμικότητας του και με θέσεις μέσα στη δεκάδα. Το βάρος, λόγω του ύψους του οδηγού (1,79) ήταν και θα είναι και φέτος ένας ανασταλτικός παράγοντας τον οποίο όμως, με υπομονή και πείσμα κατορθώνει να ξεπεράσει χάρις στην πείρα και το ταλέντο που διαθέτει. Ο ίδιος πάντως δηλώνει φέτος ότι είναι αποφασισμένος να εκπροσωπήσει επάξια τα Ελληνικά χρώματα.

Η συνέχεια στις πίστες!